Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Poster Roster, Vol. 01: Οι καλύτερες, νέες, artsy, τέλειες κινηματογραφικές αφίσες των τελευταίων ημερών

Ο κινηματογραφικός κόσμος δεν κινείται, παραδόξως, μόνο γύρω από τις ταινίες. Το Frame Game συγκεντρώνει για τα δικά σου μάτια τις πιο cool και καλλιτεχνικές αφίσες που πέφτουν στην αντίληψή του αφενός γιατί ποτέ δεν έβλαψε κανέναν λίγη pop art και αφετέρου γιατί ακόμα και αν η ταινία δεν καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες, η παρηγοριά μιας καλής αφίσας πάντα γλυκίζει την πίκρα. Έτοιμοι;


Με αφορμή την κυκλοφορία της "Μικρής Γοργόνας" σε BluRay την 1η Οκτωβρίου, o Tom Whalen σχεδιάζει για την Mondo δύο σχετικά πόστερ, που συνδυάζουν το ήδη γνωστό κομιξικό του στυλ με τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ντισνεϊκής δημιουργίας. Εικοσιτέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας, για να σας το θέσω σε απόλυτα μαθηματικά για να γίνει πιο τρομακτική η συνειδητοποίηση της κατάστασης.

Επίσης η Mondo κυκλοφορεί το soundtrack των "Timecrimes" σε βινύλιο και για να το γιορτάσει αναθέτει στο σχεδιαστικό project των We Buy Your Kids να δημιουργήσει κι ένα μικρό, απλό, διακριτικό αφισάκι για το φιλμ. Μόνο που εκείνοι απλά μεγαλουργούν.

Το The World's End δεν πρόκειται να το δούμε στις ελληνικές αίθουσες, όμως, αυτό δεν μας εμποδίζει να συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό του διεθνούς κοινού που προφανώς αντιλαμβάνεται καλύτερα το μεγαλείο (και την αγνή, καλοπροαίρετη καφρίλα) του δημιουργού του. Ο σχεδιαστής Kevin Tong είναι fan και το αποδεικνύει έμπρακτα. Το poster διατίθεται και σε πιο κόκκινη χρωματική παλέτα.

Μου έχει μείνει κουσούρι από τα comics αλλά λατρεύω αυτά τα πόστερ που σχηματίζουν μια μεγαλύτερη εικόνα, ακριβώς όπως εκείνα τα συλλεκτικά εξώφυλλα που κυνηγούσα μικρός (καλά, εντάξει, και λίγο πολύ μεγαλύτερος) σαν τρελός. Το "Back To the Future" δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για δημιουργία πόστερ αλλά, παραδέχομαι, ότι όχι μόνο το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό αλλά ταιριάζει και στην ευρύτερη νοοτροπία των ίδιων των ταινιών. Όλα cool, δηλαδή.

Αυτός ο τύπος δεν κάνει μόνο πόστερ αλλά αναδημιουργεί ολόκληρη την ποπ κουλτούρα από πηλό. Το αποτέλεσμα μου φέρνει στο μυαλό πολύ Celebrity Deathmatch αλλά με την καλή έννοια και ομολογώ ότι στο Only God Forgives η τεχνοτροπία βρήκε την απόλυτη έκφρασή της. Το Acting Range του Ryan Gosling θα ήταν περήφανο!

Με την πρωτότυπη ταινία του ΝτεΠάλμα πάντα στο μυαλό και το μοντέρνο remake να βρίσκεται στην τελική ευθεία για την μεγάλη οθόνη, η Odd City αναθέτει στην Jessica Deahl ένα πόστερ που θα μπορούσε να ανήκει και στις δυο ταινίες, ακόμα και στο ίδιο το βιβλίο του Stephen King. Η νύχτα βάφτηκε κόκκινη.

Τέλος, ο Charlie Countryman του Σιαλαμπουφμπαφμπουφ αποκτά μάλλον τα καλύτερα πόστερ που θα μπορούσε να φανταστεί, γεμάτα pulp αναφορές, ίσως και giallo, που απροσδόκητα του δίνουν περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι θα περίμενε κανείς αρχικά. Είναι έτοιμος ο μικρός να συναντήσει την τέχνη; Θα το μάθουμε μετά τον Νοέμβρη και την διεθνή επίσημη κυκλοφορία της ταινίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...