Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

#tiff52 Blogging: Μην φοβάσαι (No tengas miedo) (2,5*/5)

Η Σίλβια, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της και με την μητέρα της να μην την πιστεύει όταν της το ανακοινώνει, κλείνεται τελικά στον εαυτό της και αναπτύσσει μια προβληματική προσωπικότητα, την οποία παρακολουθούμε αποσπασματικά μέσα από στιγμιότυπα που καλύπτουν τα νεαρά της χρόνια.

Αυτή η αποσπασματικότητα δεν βοηθάει την ταινία, η οποία δεν εμβαθύνει τελικά στο πρόβλημα της Σίλβια παρά παρουσιάζει μια σειρά από στιγμιότυπα, που κάποιες φορές λειτουργούν και άλλες φαντάζουν απλές επανάληψεις προηγούμενων σκηνών. Παρόλα αυτά, η νεαρή Michelle Jenner στο ρόλο της Σίλβια καταφέρνει να μεταφέρει με το βλέμμα της την εσωτερική της απόγνωση και τον πανικό, και είναι κρίμα που ο σκηνοθέτης δεν καταφέρνει να απογειώσει την ταινία με τόσο καλή βάση.

Στους β ρόλους, οι γνώριμοι Belen Rueda και Lluis Homar, παραμένουν σκοτεινές φιγούρες χωρίς να δικαιολογείται επαρκώς ποτέ η απουσία της μάνας αλλά ούτε να σκιαγραφείται και η απειλή του πατέρα, που ουσιαστικά απλά θεωρείται ως δεδομένη.

Μέσα στην πληθώρα των φεστιβαλικών προβολών, το "Μη φοβάσαι" χάνεται στην μάζα λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...