Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

#tiff52 Blogging: Σούπερ Δημήτριος (2,5/5)

Περισσότερο ως βίντεο youtube μεγάλου μήκους παρά ως κανονική μεγάλου μήκους ταινία θα έπρεπε κανείς να κρίνει τον "Σούπερ Δημήτριο". Η ιστορία του προστάτη υπέρ-ήρωα της πόλης και της νέμεσής του θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα με διάρκεια μιας ώρας παρά ως δίωρη ταινία που σε σημεία κουράζει και αναιρεί την φρεσκάδα της αρχής.

Με το πραγματικά πετυχημένο χιούμορ να υπάρχει στις λεπτομέρειες, ο Σούπερ Δημήτριος κανιβαλίζει πάνω στις ιδιαιτερότητες της πόλης, αυτοσάρκαζεται, κοροϊδεύει τη δηθενιά με το θάρρος μιας ερασιτεχνικής δουλειάς και προσπαθεί να γίνει η καλτιά της πόλης. Η υπερβολική διάρκεια όμως δεν μετράει υπέρ της ταινίας που θα μπορούσε να επωφεληθεί ενός αυστηρότερου μοντάζ και της παράλειψης κάποιων σκηνών που πλατιάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Σε σύγκριση με καλτ διαμάντια του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, όπως την "Επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά" και το "Κακό" σαφώς και χάνει όμως παραμένει μια προσπάθεια που έβγαλε γέλιο αν και θα μπορούσε να αξιοποιήσει περισσότερο τις δυνατότητές της.

2 σχόλια:

  1. Το να θεωρείς τον Σούπερ Δημήτριο ως βίντεο youtube μεγάλου μήκους είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για αυτήν την πολύ προσεγμένη και σε πολλά σημεία εμπνευσμένη παραγωγή χαμηλού κόστους.
    Επίσης το να το τοποθετείς ξεκάθαρα πίσω/κάτω από το "Κακό" (υποθέτω αναφέρεσαι στο #1) δεν ξέρω που ακριβώς το στηρίζεις. Το γέλιο και η καλτίλα που βγάζει ο ΣΔ είναι πολλά καντάρια περισσότερα από αυτά του Κακό.

    Στα άλλα σχόλιά σου θα συμφωνήσω και κυρίως στο ότι αρκετές σκηνές τραβήξαν "λίγο" παραπάνω από το ιδανικό. Αλλά αυτό ελάχιστα με πείραξε σε σχέση με την αξία του να βλέπω τα μέρη στα οποία κινούμαι καθημερινά να μεταμορφώνονται σε μια καλτ υπερπαραγωγή!

    Είμαι σίγουρος ότι με κατάλληλη στήριξη η OTiNaNai productions θα μας δώσει ακόμα καλύτερες ταινίες στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες να απαντήσεις. Όσον αφορά τα σχόλιά σου, γενικά είναι άδικο να συγκρίνεις ένα project σαν τον Σούπερ Δημήτριο με τις υπόλοιπες ταινίες του φεστιβάλ γιατί είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εξάλλου ένα 3/5 δεν θεωρώ ότι είναι κακή βαθμολογία. Απλά οποιοσδήποτε ενθουσιασμός για την πόλη δεν χρειάζεται αυτομάτως να μεταφράζεται σε αποθέωση της ταινίας. Κανείς εξάλλου δεν διαφωνεί όταν λέμε ότι με πιο μαζεμένη διάρκεια θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...