Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Books in movies, Vol. II: Judging by the cover.

"Τα βιβλία και οι ταινίες είναι σαν τα πορτοκάλια και τα μήλα. Και τα δύο είναι φρούτα αλλά η γεύσεις τους δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους". Τάδε έφη Stephen King, ένας συγγραφέας που έχει δει αμέτρητες φορές το έργο του να μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη, πότε με τις ευλογίες του και πότε με την απόρριψή του και μπορεί, επομένως, να έχει έναν παραπάνω λόγο στο ζήτημα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει εξάλλου ότι, παρά την στενή σχέση ανάμεσα στην λογοτεχνική και την κινηματογραφική σφαίρα και τις συχνότατες επικαλύψεις τους, τα δύο μέσα λειτουργούν τελείως διαφορετικά και μόνο όταν κάποιος γνωρίζει πώς να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις, μπορεί να διατηρήσει ανέπαφη την μαγεία.


Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, οι λογοτεχνικοί ήρωες ανέκαθεν γοητεύονταν από την λογοτεχνία και πάντα η ανάγνωση ενός τίτλου ή ένα προσεκτικά καδραρισμένο πλάνο σε μία βιβλιοθήκη, έλεγαν όλα όσα χρειάζονταν για την περιγραφή του συγκεκριμένου χαρακτήρα. Για αυτό, το Frame Game αποφάσισε να ξαναξεσκονίσει το φιλμικό του αρχείο και να επανέλθει στην αναζήτηση των πιο διαβαστρών ηρώων της κινηματογραφικής πραγματικότητας, ρίχνοντας μια ματιά στις πιο προσωπικές στιγμές της καθημερινότητάς τους. Περίπου όπως έκανε και ο χαρακτήρας του Antonio Banderas στο The Skin I Live in του Pedro Almodovar (φωτό), αλλά σε λιγότερο creepy εκδοχή.

Το πρώτο μέρος του "Books in movies, Vol. I: Οι κινηματογραφικοί ήρωες αγαπούν την λογοτεχνία", μπορείς να το βρεις εδώ.

 "About Time", 2013



 "Clueless", 1995

"Conquest of the Planet of the Apes", 1972 (Διάβασε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα του Frame Game στην πρωτότυπη, κινηματογραφική σειρά)

 "Dark Shadows", 2012

 "Donnie Darko", 2001

 "Easy A", 2010

"Fahrenheit 451" , 1966

 "Get Carter", 1971

 "Hot Fuzz", 2007



 "Cosmopolis", 2012



 "On the road", 2012

 "Peeping Tom", 1960

 "Stoker", 2013




 "The way we were", 1973

 "Tokyo Story", 1953

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...