Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Kapow Comic Con 2011: Χαμένος στην Comicland του Λονδίνου


Το προηγούμενο διήμερο ήταν αφιερωμένο στην Kapow Comic Con του Λονδίνου, πολυδιαφημισμένη άφιξη των αμερικανικών Comic Cons στα Ευρωπαϊκά εδάφη, με την υποστήριξη του δημοφιλή αλλά και για πολλούς εκνευριστικού Mark Millar. Οι καλεσμένοι πολλοί, τόσο από τον χώρο των comics όσο και από τον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Panels, sneak previews, συνεντεύξεις, cosplay, προβολές-έκπληξη, συλλέκτες και πλήθος καμμένου κόσμου γέμισαν στις 9 και 10 Απρίλη το Business Design Center.


Η πρώτη εντύπωση που έδωσε βέβαια η έκθεση δεν ήταν και η εντυπωσιακότερη. Για την διαφήμιση που έπεσε ήταν ομολογουμένως μικρή, με αρκετό κόσμο μεν αλλά όχι την λάμψη και τον εντυπωσιασμό ενός mega event. Ενθουσιασμός βέβαια υπήρχε διάχυτος αλλά υπήρχε και μια μικρή αποδιοργάνωση. 



Το εντυπωσιακότερο σημείο του χώρου ήταν αναμφισβήτητα η IGN Arena όπου γινόταν και η περισσότερη πλάκα. Σε όποιο σημείο του χώρου και αν βρισκόσουν, πάντα αντιλαμβανόσουν ότι "Κάτι γίνεται" όταν άκουγες τις φωνές και τα ουρλιαχτά ενθουσιασμού από την IGN Arena, είτε αυτό ήταν για την μίνι συνέντευξη των πρωταγωνιστών του THOR, είτε για την εμφάνιση του cast του Merlin, είτε για τον τελικό διαγωνισμό Cosplay το απόγευμα της Κυριακής. 



Στην IGN Arena επίσης έγινε και η επιτυχημένη απόπειρα δημιουργίας ενός πλήρους comic book μέσα σε μόλις 9 ώρες. Την διαδικασία παρακολουθούσε στενά η επιτροπή από τα ρεκόρ Guiness και στο τέλος απένειμε και το βραβείο για το αντίστοιχο ρεκόρ, δηλαδή για το κόμικ με την μικρότερη διάρκεια δημιουργίας. Στην προσπάθεια συμμετείχαν πλήθος επαγγελματιών (από Bryan Hitch και Peter Milligan μέχρι Jock και Leinil Francis Yu, τον οποίον βλέπεις και στην παραπάνω φωτό πρώτη μούρη, κέντρο-κέντρο)

Ο υπόλοιπος χώρος ήταν γεμάτος από βρετανικά καταστήματα Comics και genre-related stuff που αραδιάζανε την πραμάτεια τους μπροστά στα διψασμένα μάτια των κομικόφιλων επισκεπτών. Εδώ έπεσαν και τα απανωτά σοκ από τις τιμές κάποιων λαχταριστών items: αρχικά τεύχη των Χ-MEN και του Amazing Spider-Man από τα 60s αξίας κάτι χιλιάδων λιρών (αν και υπήρχαν και σε κατώτερες εκδόσεις αξίας μόνο κάτι εκατοντάδων λιρών) αλλά και original art από καλεσμένους πανελίστες, αξίας μόνο 3000-4000 δολαρίων (πχ του Leinil Francis Yu, γιατί ρώτησα κιόλας ο καψερός). Ευτυχώς που οι καλοί καλεσμένοι ήταν πρόθυμοι να κάνουν την μετατροπή σε λίρες Αγγλίας για να έρθει εγγυημένα το εγκεφαλικό σε κάθε περίπτωση :p

Στο πίσω μέρος του χώρου ήταν και η περιοχή των signings, αγαπημένος χώρος μεγάλης μερίδας του κοινού που δημιουργούσε ουρές αναμένοντας μια υπογραφή, ένα sketch και μία φωτογραφία από τους καλλιτέχνες. Προφανώς τη μεγαλύτερη ουρά δημιούργησε ο Mark Millar (το Σάββατο, γιατί την Κυριακή ήταν πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι guests πήγαν πίσω. Δυστυχώς, την ευκαιρία να μπω σε κάποιο πάνελ δεν την είχα λόγω περιορισμών χρόνου αλλά να είναι καλά τα διεθνή sites που ενημερώνουν άμεσα για όλα τα τεκταινόμενα στο Auditorium και στο General Hall του Business Design Center. Παρακάτω ο Mark Millar και ο John Romita JR. αντίστοιχα επί τω έργω.




Τι άλλο συνέβη κατά την διάρκεια της con:
- Σε πρεμιέρα, προβλήθηκε ο πιλότος της καινούριας Steven Spielberg executive-produced σειράς Falling Skies. Συγκρατημένα αισιόδοξοι βγήκαν όσοι την είδαν, αλλά χωρίς να είναι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι.
-Προβολή ολοκαίνουριων σκηνών από το επερχόμενο Thor, προλογισμένο από τους πρωταγωνιστές Chris Hemsworth και Tom Hiddleston που πέρασαν μια βόλτα και από την IGN Arena για μια μίνι συνέντευξη-crowd pleaser.

-Συνέντευξη και signings από το cast του Merlin 



- O show co-runner του καινούριου Sherlock Holmes του BBC Mark Gatiss spilled the beans για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τα καινούρια επεισόδια της σειράς καθώς και για το Dr. Who επεισόδιο που έγραψε.
-Πρεμιέρα του teaser για το The Woman in Black της Hammer Films με τον Daniel Radcliffe στον πρωταγωνιστικό ρόλο (όχι αυτόν του τίτλου, μωρέ).


-Πάνελ του E4 για Misfits και Skins.
-Προβολή του footage του Green Lantern, που έπαιξε και στην Wondercon λίγες ημέρες πριν μαζί με τα trailers του video game "Green Lantern: Rise of the Manhunters" και της animated ταινίας "Green Lantern: Emerald Knights". Οι εντυπώσεις για την ταινία φαίνονται να βελτιώνονται αργά αλλά σταθερά όσο φαίνεται να γίνεται προσπάθεια για βελτίωση των εφέ. Οι κυριότερες ενστάσεις εξακολουθούν να αφορούν την ίδια την στολή και την μάσκα του Hal Jordan/Green Lantern.
-Προβολή-πρεμιέρα της ταινίας Χ, που τελικά κατέληξε να είναι το Super του James Gunn. Οι κριτικές λίγο mixed από ότι έμαθα καθώς οι περισσότεροι περίμεναν κάτι πιο εντυπωσιακό όπως την πρεμιέρα του Thor ή του Green Lantern για παράδειγμα. H ουρά πάντως για το Auditorium του BDC χτύπησε κόκκινο από σχεδόν μιάμιση ώρα πριν την προβολή.
-Kαι φυσικά πολλές ανακοινώσεις από Mark Millar για επόμενα σχέδια. (Hint: προφανώς κάπου πετάγεται ο όρος hit-girl και φυσικά έχουν σχέση και με ανάπτυξη ταινίας.)

Όλα αυτά βέβαια τα διαβάζει κανείς στο Internet, οπότε τι μένει από την εμπειρία μου εκεί;

Ο κόσμος με την δόση τρέλας που σε αφοπλίζει...

Oι ατέλειωτοι πάγκοι με comics που με εξιτάρουν...



Oι γνωριμίες επιτέλους με τους ανθρωπους από τους οποίους προμηθεύομαι ιδιαίτερα συλλεκτικά τεύχη και η ενθουσιώδης υποδοχή τους...


Οι μεγάλες αναμονές στις ουρές...


 και δυο-τρεις καλές αγορές ;)



Το κακό ήταν ότι το ίδιο σαββατοκύριακο έτρεξε και η όλο και πιο αναπτυσσόμενη Comicdom Con Athens, την οποία ήθελα να επισκευτώ επίσης και για την οποία έμαθα τα καλύτερα φέτος. Hopefully, του χρόνου όμως. Καλά να είμαστε ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...