Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Yellow Sea: Από την Κίτρινη Θάλασσα της Ν. Κορέας στην Γαλλική Croisette.

Τον αγαπώ τον Νοτιοκορεάτικο κινηματογράφο. Έχει πάντα μια δυναμική που συνδυάζεται με χιούμορ, τρυφερότητα και τρόμο. Και πολύ συναίσθημα. Στις Κάννες φέτος, στα πλαίσια του παράλληλου τμήματος Un Certain Regard, o Na-hong Jin του εξαιρετικού Chaser επιστρέφει με μία ταινία, που βέβαια δεν την λες και εκτός από τα νερά του, αλλά τουλάχιστον φαίνεται να είναι στον σωστό δρόμο σινεφιλικής απόλαυσης.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη "Στην Κινεζική πλευρά των συνόρων μεταξύ Κίνας-Ρωσίας και Βόρειας Κορέας, υπάρχει η περιοχή Yanbian, η οποία είναι αυτόνομη Κορεάτικη περιφέρεια.. Η ταινία αφορά έναν άνδρα από αυτήν την περιοχή, ο οποίος αναλαμβάνει να δολοφονήσει έναν στόχο  στην Νότια Κορέα ώστε να ξεπληρώσει τα χρέη του. Τον πληρώνουν μόνο 500 δολάρια ως προκαταβολή και αναλαμβάνει την αποστολή χωρίς να γνωρίζει πολλά για τον στόχο. Σύντομα, όμως, μια σειρά από συνωμοσίες και προδοσίες τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τον μάλλον ο ίδιος είναι που έπεσε σε μια επικίνδυνη παγίδα."


Το twitch ήδη δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από την ταινία και τώρα ήρθε η ώρα για το αγγλόφωνο teaser, το οποίο μπορείς κι εσύ να δεις αμέσως.



Ο Na-hong Jin προστίθεται στους Woody Allen, Pedro Almodovar, Kim Ki-duk, Terrence Malick, Takashi Miike , Lars Von Trier  και πολλούς ακόμη βετεράνους, όπως και ενδιαφέροντες newcomers , που ετοιμάζονται για το υπεργκλαμουράτο φετινό φεστιβάλ των Καννών, το οποίο αν δεν απογοητεύσει οικτρά, θα δώσει κινηματογραφική τροφή σε όλους μας για τον επόμενο χρόνο στα σίγουρα. Μακάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...