Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

#tiff52 Blogging: Mabul (The Flood) (2.5*/5)

Δυσλειτουργική εβραϊκή οικογένεια υποδέχεται τον αυτιστικό γιο όταν το ιδρύμα που τον φιλοξενεί κλείνει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Η επιστροφή αυτή θα δημιουργήσει ένταση και συγκρούσεις και θα δημιουργήσει περισσότερες δυσκολίες στην ήδη τεταμένη καθημερινότητα του δεύτερου γιου, του Γιονι, λίγο πριν την τελετή του Μπαρ Μίτσβα του.

Ξεκινώντας από μια μικρού μήκους ιστορία (φορμάτ στο οποίο μάλλον θα λειτουργούσε καλύτερα), η ταινία είναι καλογραμμένη αρχικά, κάπου χάνει τον ρυθμό της προς την μεση και καταλήγει να τελειώσει είκοσι περίπου λεπτά αργότερα από όταν θα έπρεπε. Ο αυτιστικός γιος ως καταλύτης του "κατακλυσμού" λειτουργεί καλά όμως κάποιες εύκολες λύσεις μειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον μικρό Γιόνι κλέβει την παράσταση αν και οι υπόλοιπες ερμηνείες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Στα θετικά είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό resolution (δε θα ήταν ρεαλιστικό) αλλά στην τελική το σύνολο δεν είναι στο επίπεδο των μεμονομένων καλών στιγμών της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...