Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Λίφτινγκ στα Όσκαρ: Ιδού οι προτάσεις...

Μετά την φετινή τελετή των Όσκαρ, τα σχόλια περί σφιχτοκωλισμού της Ακαδημίας πλημμύρισαν το διαδίχτυο. Γι’ αυτό κι εμείς, προτείνουμε αναβάθμιση του πρωτοκόλλου παρουσίασης των Όσκαρ και καταθέτουμε επίσημα τις προτάσεις μας, μετά το άλμα.



Προτεινόμενος παρουσιαστής: Oprah Winfrey (Μοντέλο Ψυχανάλυσης): Το έκανε η Ellen DeGeneris, δεν όχι και η Oprah; Θα είναι η πρώτη έγχρωμη παρουσιάστρια, ειδικά μετά τους φετινούς παντελώς άχρωμους παρουσιαστές. Ανάμεσα στις βραβεύσεις θα λέει τα δικά της ψυχαναλυτικά, πού και πού τη ροή θα διακόπτουν  μικρές ανθρώπινες στιγμές – συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της βραδιάς πάνω σε μοντέρνους αναπαυτικούς καναπέδες και την Δρα Oprah σε εξομολογήσεις μέσα από την καρδιά. To καλύτερο και πιο ανατρεπτικό είναι το γεγονός ότι… στο τέλος της βραδιάς 10 τυχεροί από το κοινό θα κερδίσουν από ένα πολυτελές αυτοκίνητο και πολλά ακόμα πλούσια δώρα!

Προτεινόμενος παρουσιαστής: Cat Deeley (Μοντέλο So You Think You Can Dance): Η λατρεμένη Cat θα δώσει έναν πιο ανθρώπινο τόνο στο show. Χιούμορ έχει, οπότε εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Λαμπερή είναι, οπότε ούτε κι εκεί έχουμε θέμα. Είναι λίγο Αγγλίδα βέβαια, αλλά αυτό ξεπερνιέται. Το ριζοσπαστικό του θέματος είναι πως η Cat θα συμπάσχει πραγματικά με τους υποψήφιους: θα ανεβάζει όλους τους nominees επί σκηνής για την ανακοίνωση του αποτελέσματος, θα πανηγυρίζει μαζί με τον νικητή εκστατικά, θα χύνει μαύρο δάκρυ για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά. Δε θα παραλείπει φυσικά να τα χώνει στην Ακαδημία που στεναχωρούν τους υποψήφιους που παραμένουν μόνο υποψήφιοι και θα κάνει γλυκό chatting και flirting με τους (συμ)παρουσιαστές της κάθε κατηγορίας. Στην απονομή της καλύτερης ταινίας φυσικά, κομφετί και πολύχρωμες κορδέλες θα κατακλύσουν το πλατό.

Προτεινόμενος παρουσιαστής: Maria Menounos (Μοντέλο eurovision): Ο παρουσιαστής εδώ θα είναι πιο αδιάφορος από ποτέ και η έμφαση θα δίνεται στους λαμπερούς παρουσιαστές κάθε βραβείου, οι οποίοι θα ξεπερνούν κάθε φορά τους προηγούμενους στο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα. Εξάλλου, το είπαν και οι παρουσιαστές φέτος ότι το musical είναι της μοδός, έστω και σε auto-tune version. Οι υποψήφιοι θα είναι όλοι μαζεμένοι ανά ταινία στο green room, και οι παρουσιαστές του κάθε βραβείου θα βγαίνουν σε ξεχωριστό link. Σε όλη τη διάρκεια της απονομής θα υπάρχει πίνακας με το σύνολο των Όσκαρ που κερδίζει κάθε ταινία και σε κάθε βράβευση οι πανηγυρισμοί θα είναι έξαλλοι από όλο το team της ταινίας. Επίσης, σε μια ανατρεπτική και κοσμοϊστορικής σημασίας απόφαση, θα επιτρέπεται το ποτό και κατά τη διάρκεια της τελετής, ώστε να μην έρχεται απότομο το αλκοόλ στα υποχρεωτικά afterparties. Φυσικά, θα υπάρχει και ειδικός ζωντανός σχολιασμός από το green room, που θα μεταδίδεται online από το ανανεωμένο site της ακαδημίας.

Προτεινόμενος παρουσιαστής: Justin Bieber (Μοντέλο Αυτοκτονίας): Επειδή το νεανικό team παρουσιαστών δε δούλεψε και τόσο φέτος, η Ακαδημία σπρώχνει το concept στα άκρα και το φέρνει στην κώμη του Justin Bieber. Ο οποίος με νεανικό ενθουσιασμό παρουσιάζει τα βραβεία, μην κρύβοντας την απορία του όταν ανεβαίνουν στο πόντιουμ των νικητών κάποιοι άγνωστοι κουλτουριάρηδες ή, στην καλύτερη, ξεπερασμένοι περίεργοι τύποι. Αντιθέτως, με χαρά προσκαλεί στην σκηνή τους «καλύτερους της γενιάς του» Jaden και Willow Smith για την μουσικοχορευτική επιμέλεια της βραδιάς, ενώ παραδίδει το lifetime achievement στην Cher, η οποία τρέχει να γλιτώσει αλαφιασμένη από το καμάκι του ακόμη ζωντανού Kirk Douglas (περισσότερα στην συνέχεια). Τέλος, σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο, την τηλεοπτική προβολή της τελετής εξασφαλίζει η Nickelodeon, η τηλεθέαση εκτινάσσεται στα ύψη και η Ακαδημία επισήμως παύει να υπάρχει.

Προτεινόμενος παρουσιαστής: Kirk Douglas (Μοντέλο «Το ζευγάρι της χρονιάς»): Ομολογουμένως, τράβηξε τις εντυπώσεις πάνω του φέτος, οπότε σε περίπτωση που είναι ζωντανός και του χρόνου, η Ακαδημία θα μπορούσε να τον καλέσει για παρουσιαστή όλης της βραδιάς, ασφαλίζοντας βέβαια την τελετή για κάθε ενδεχόμενο κι εξασφαλίζοντας τον Michael Douglas, ως εναλλακτικό παρουσιαστή (δημιουργώντας κι ένα χαρούμενο οικογενειακό δράμα τύπου «will-he-will-he-not). Ο αειθαλής Kirk θα φλερτάρει φυσικά ασύστολα ανεξαρτήτου ηλικίας τις νεαρές/όχι τόσο νεαρές/καθαρά μεσήλικες/γηραιές υποψήφιες ενώ θα δίνει συμβουλές καριέρας και αθανασίας στους άντρες πρωταγωνιστές της βραδιάς. Πού και πού θα του θυμίζουν ότι πρέπει να δώσει και κανένα βραβείο αλλά κανείς δε θα χαλιέται γιατί θα είναι όλο το σκηνικό τόσο φυσικό (not). Μετά από αυτό, η Ακαδημία χωρίς καθόλου υποκρισία θα βραβεύσει το πιο παλιομοδίτικο έργο της χρονιάς και όλοι θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.

Ορίστε, λοιπόν. Προτάσεις υπάρχουν. Μην πει κανείς ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στα Όσκαρ…

2 σχόλια:

  1. Εγώ θα πρότεινα με τον Bieber να είναι μαζί του και η Hannah Montana. Εκεί να δεις τάσεις αυτοκτονίας. Μαζικές σε όλο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...