Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Veronicas Mars Review: Marshmallows ενωμένα, ποτέ νικημένα.

(γράφει η @_natalaki_ ή, αλλιώς, η μεγαλύτερη fan της Veronica Mars που έχω γνωρίσει ποτέ)

Tώρα που πέρασαν 3 μέρες και κάπως ηρέμησα, νομίζω πως μπορώ να μιλήσω για την ταινία της Veronica Mars με σωστό συντακτικό και όχι σαν doge meme ή 15χρονο που ουρλιάζει.

Κόσμος που περίμενε 7 χρόνια, μια καμπάνια στο kickstarter, 2 εκ. δολάρια μαζεμένα σε περίπου 16 ώρες, 6 εκ. δολάρια τελικό πόσο (και 2 εκ. δολάρια εισπράξεις το πρώτο τριήμερο, με προβολή σε 216 αίθουσες). Marshmellows ενωμένα, ποτέ νικημένα.


10 χρόνια μετά την αποφοίτηση της από το Neptune high, η Βερόνικα είναι έτοιμη να περάσει συνέντευξη από την Jamie Lee Kurtis για να ξεκινήσει την πρώτη της αληθινή δουλειά σαν δικηγόρος. Δεν είναι πια P.I, ζει στην Νέα Υόρκη και τα χει με τον Piz. Απορώ πως γίνεται να μην σκυλοβαριέται την ζωή της, εδώ βαρέθηκα εγώ που την έβλεπα να ζει αυτή τη ζωή. Αλλά ξαφνικά ο μαγνητικός πόλος του Neptune (ερμ, δηλαδή ο Logan), την τραβάει και πάλι πίσω. Κάποιος σκότωσε την κοπέλα του, την Carry Bishop, και αυτός είναι ο βασικός κατηγορούμενος. (Τι έγινε Lighton Meester, μεγαλοπιαστήκαμε; Δεν ήταν πια αρκετά καλή η Βερόνικα για μας; Ντιβάρα.)

Και κάπου εκεί σταματάει να σε ενδιαφέρει και πάρα πολύ υπόθεση γιατί OMG FEELS. Είναι όλοι εκεί, και είναι όλοι υπέροχοι. Ο Wallace και η Mac είναι πιο adorkable από ποτέ (‘when Logan said jump, did you actually ask how high, or was there an understanding that you would reach maximum calibre’), ο Keith είναι ακόμα ο καλύτερος γονέας του σύμπαντος μετά την Lorelai Gilmore, o Dick είναι ο Dick γιατί έτσι τον μάθαμε και έτσι τον αγαπήσαμε και, φυσικά, υπάρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ guests. (ναι, Δημήτρη, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.)

Mπορείς να δεις την ταινία ακόμα και αν δεν έχεις δει τη σειρά, εξηγούνται όλα όσα έχεις χάσει στο πρώτο 10λεπτο, αλλά θα χάσεις τις άπειρες αναφόρες (-I could have sworn I heard you were with the FBI –maybe in another lifetime) και το μισό fun του πράγματος. Και, βασικά, αυτή δεν είναι μια ταινία γυρισμένη για να γίνει ταινία. Είναι μια ταινία από τους φανς για τους φανς γιατί πριν 7 χρόνια κάποιος μας άφησε με το γλυκό στο στόμα. Παίζει με τα συναισθήματα μας, μας κλείνει το μάτι, ενίοτε μας γλεντάει και λίγο.

Δεν θέλω να κάνω σπόιλερ, και κρατιέμαι με νύχια και με δόντια να μην αποκαλύψω τίποτα για τις αγαπημένες μου σκηνές, αλλά αν θεωρείς τον εαυτό σου φαν και δεν την έχεις δει ακόμα, αξίζεις όλα τα σπόιλερ του κόσμου. Και τέλος πάντων η βάση της όλης υπόθεσης είναι ότι their relationship is epic, expanding years and continents, lives ruined, bloodshed. Και το κορίτσι μας μεγάλωσε και πλέον σώζει μόνο του τον εαυτό του. 

ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...