Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Παντού υπάρχει ένα All-Star: Οι κινηματογραφικοί ρόλοι ενός κλασικού παπουτσιού

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσες κινηματογραφικές εμφανίσεις έχει πραγματοποιήσει αυτό το παπουτσικό. Διαχρονικό και αναλλοίωτο στην αίσθηση της μόδας ανά τα χρόνια, έχει καταφέρει να μπει στα καρέ αμέτρητων ταινιών, άλλοτε σαν κομπάρσος και άλλοτε σαν αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του πρωταγωνιστή, άλλοτε προβλέψιμα και άλλοτε σε απόλυτα εναλλακτικούς ρόλους, πάντα όμως με έναν περίεργο τρόπο σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον του. Αυτό είναι ότι κοντινότερο μπορεί να υπάρξει σε φασιοπόστ, σε τούτο το μπλογκ.


Ο Μάρτυ (Michael J. Fox) ρολάρει με το πατίνι για να γλιτώσει από τον bully της γειτονιάς και τους λακέδες του στο Back to the future (1985).

O Rocky Balboa (Sylvester Stallone) ξέρει ήδη μέσα του ότι ΕΙΝΑΙ ο πρωταθλητής της Φιλαδέλφια στο Rocky (1976).

Ο Jesse (Ethan Hawke) και τα σταράκια του θα περπατήσουν μαζί με την Celine (Julie Delpy) όλη την Βιέννη μέσα σε ένα βράδυ στο Before Sunrise (1995).

H Clementine (Kate Winslet) απαντά στις ερωτήσεις του υποσυνείδητου του Joel (Jim Carrey)...

...ενώ ο Patrick (Elijah Wood) προσπαθεί να ολοκληρώσει την διαδικασία διαγραφής της Clementine από τις αναμνήσεις του Joel, στο Eternal Sunshine of the spotless mind (2004).

H Ellen Ripley (Sigourney Weaver) δεν μπορεί καν να υποπτευθεί τι την περιμένει στους σκοτεινούς διαδρόμους του διαστημόπλοιου Nostromo (Alien, 1979).

Φόβος και παράνοια και all-stars στο Las Vegas (1998).

O Del Spooner (Will Smith) θαυμάζει εν έτει 2035 ένα ζευγάρι vintage σταράκια από τα '90ς στο I, Robot (2004).

O Brian (Paul Walker) χρησιμοποιεί το κατάλληλο παπούτσι για να πατήσει τέρμα τα γκάζια στο πρώτο μέρος του The Fast and the Furious (2001).  

Όταν η βία τελικά χτυπήσει και ο Jack (ashton Holmes) αποφασίσει να ενδώσει στην ανάγκη του για εκδίκηση, ένα all-star θα βρεθεί στο μέσο του χαμού (A history of violence, 2005).

Όταν τα κορδόνια του Ρεν (Kevin Bacon) μπερδευτούν στα πεντάλ του τρακτέρ, η έκβαση της αναμέτρησής του με τον Chuck θα έχει ένα μάλλον ανέλπιστο αποτέλεσμα. Με την καλή έννοια. (Footloose, 1984).

Μα κοιτάξτε τι ωραία δείχνουν στη μάχη, τα φορούν ακόμα και οι μάγοι.

Αν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τα βρίσκει κανείς στα πιο απίθανα μέρη. (Harry Potter and the order of the phoenix, 2007).

 Τα είπαμε ξανά εδώ, μόνο αγάπη. (Marie Antoinette, 2006).

Σε μια ασπρόμαυρη πόλη, βουτηγμένη στην αμαρτία και το έγκλημα, το χρώμα εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις. (Sin City, 2005).

Η Vada (Anna Chlumsky), ο Thomas (Macaulay Culkin), η ιστορία που μάλλον προκάλεσε  τα περισσότερα κλάματα στους μικρούς ακόμα τότε γεννηθέντες των '80ς, α, κοίτα και κάτι βρώμικα, ωραία, παπουτσάκια. (My Girl, 1991).

 Η Στέλλα λικνίζεται καθώς απομακρύνεται από την οθόνη και ένα all-star αποφασίζει να κάνει ένα απροσδόκητο cameo. (Στέλλα, 1955).

Ο Larry (Andrew McCarthy) και ο Richard (Jonathan Silverman) ετοιμάζονται για ένα τρελό σαββατοκύριακο στου Bernie, δεν γνωρίζουν όμως ακόμα τι πραγματικά περιλαμβάνει αυτό. (1989).

 
Ναι. Ο ποντικομικρούλης είναι. Άντε, καλοφόρετα. (Stuart Little, 1999).

(H αρχική φωτογραφία, για να σου φύγει η απορία, είναι από το Robocop 3. Μην το ψάξεις περισσότερο, για το δικό σου καλό το λέω.)

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...