Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Φωτιά και νερό (ή αλλιώς οι εμμονές του Terrence Malick)

Μερικές φορές η μανία ενός σκηνοθέτη μπορεί να τον οδηγήσει στο μεγαλείο. Ή απλά στην αποθέωση των εμμονών του.  O Terrence Malick, ακολουθώντας πάντα ένα δικό του δρόμο και τολμώντας να γκρεμίσει τις καθιερωμένες νόρμες, έχει αποκτήσει ένα αφοσιωμένο κοινό που περιμένει εναγωνίως τις ταινίες του, ακόμα κι αν χρειάζονται δέκα χρόνια για να ολοκληρωθούν, προσμένοντας την έκφραση των εμμονών του σκηνοθέτη σχετικά με την φύση και την πραγματικότητα που μας περιβάλλει διακριτικά αλλά με ανυπέρβλητη ισχύ.


Ο kokonada αποφάσισε να απομονώσει σκηνές νερού και φωτιάς από τις ταινίες του Malick και να τις αντιπαραβάλει  προσπαθώντας να διακρίνει τους κοινούς άξονες στους οποίους κινούνται τα στοιχεία της φύσης. Παράλληλα, επιχειρεί να συνειδητοποιήσει τελικά πόσο όμοια είναι η συμπεριφορά τους παρά την διαφορετική τους υφή, ακόμα κι αν έχει παραλείψει να συμπεριλάβει αποσπάσματα από το To The Wonder, όπου η χρήση του νερού δηλώνει το ίδιο το παρελθόν. ("Γράφω στο νερό, όσα δεν τολμώ να πω" ψιθυρίζει εξάλλου η Μαρίνα της Olga Kurylenko, κάποια στιγμή μέσα στην ταινία) . Το αποτέλεσμα είναι ακόμα περισσότερο ποιητικό από αυτό που φαντάζεσαι και η μουσική του Alexandre Desplat βοηθάει ακόμη περισσότερο την δημιουργία μυσταγωγικής ατμόσφαιρας.

Για να πάρεις μια πρώτη δόση, δες τα παρακάτω αντιπροσωπευτικά screenshots, που περιλαμβάνουν κυρίως σκηνές από τα "Thin Red Line", "The New World" και "The Tree Of Life" και στη συνέχεια το video θα σου αποκαλύψει ολόκληρη την μαγεία. Υπόκλιση.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...