Κυριακή 8 Μαΐου 2011

La piel que habito TEASER: Almodovar και Banderas REUNITED

To tweet του @room548 έσκασε σαν βόμβα στην ησυχία του timeline. Μετά τις αφίσες και τις πρώτες εικόνες του καινούριου πονήματος του Pedro Almodovar, εμφανίστηκε επιτέλους και το πρώτο teaser της ταινίας που φέρνει ξανά κοντά τον αγαπημένο σκηνοθέτη με τον καλλιτέχνη που πρώτος αυτός ανέδειξε, τον Antonio Banderas. 


Πλαισιωμένος από την συνήθη μούσα του Almodovar Marisa Paredes και την νεοφερμένη Elena Anaya (άρτι αφιχθείσα από τις ερωτικές περιπτύξεις της με την Natasha Yarovenko σε ένα Δωμάτιο στην Ρώμη), ο Banderas πρωταγωνιστεί σε ένα σκοτεινό θρίλερ με αμφίβολη ηθική, όπως φαίνεται και στην περίληψη που παραθέτει το flix.gr:

Απ όταν η γυναίκα του κάηκε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο γιατρός Ρομπέρ Λεντγκάρντ, ειδικός στην πλαστική χειρουργική, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τεχνητό δέρμα που θα μπορούσε να την είχε σώσει. Μετά από δώδεκα χρόνια, κατορθώνει να κατασκευάσει ένα τέτοιο δέρμα που μπορεί να είναι ασπίδα απέναντι σε κάθε επίθεση.

Εκτός από τα χρόνια που ξοδεύει στην έρευνα και τα πειράματά του, ο Ρομπέρ, χρειάζεται τρία ακόμη πράγματα: καμιά ηθική αναστολή, έναν βοηθό, κι ένα ανθρώπινο πειραματόζωο. Οι ηθικές αναστολές δεν υπήρξαν πρόβλημα, ενώ η Μαρίλια, η γυναίκα που τον φρόντιζε απ την μέρα που γεννήθηκε είναι η πιο πιστή συνεργός. Όσο για το ανθρώπινο πειραματόζωο...

Το teaser, υπό τις νότες του πάντα εξαιρετικού Alberto Iglesias, δείχνει περίτρανα ότι τα πράγματα είναι αρκούντως αρρωστημένα για να δημιουργήσουν ακόμη μία ανεξίτηλη -ελπίζω- κινηματογραφική εμπειρία.



Το φιλμ κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του επερχόμενου φεστιβάλ Καννών.

1 σχόλιο:

  1. Περίεργος, αλλά και ενδιαφέρον φαίνεται ο νέος Αλμοδοβάρ από τις αφίσες, τις εικόνες και το trailer.
    Απ' ότι φαίνεται, γυρίζει πίσω στα κιτς και σουρεαλιστικά του μονοπάτια.
    Η τελευταία του ταινία ("Ραγισμένες Αγκαλιές") δε με ενθουσίασε.
    Από τις νέες ταινίες των μεγάλων δημιουργών περιμένω ανυπόμονα τον Kaurismaki, τους Dardenne, τον Moretti και, φυσικά, τον Malick που απ'ότι φαίνεται θα πάρει το Φοίνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...