Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Berlin Review: The Necessary Death of Charlie Countryman

(από την @irinianyways)

Ο Charlie Countryman πρέπει να πεθάνει. Γεγονός απαραίτητο και αναπόφευκτο, καθώς η ταινία ανοίγει με ακριβώς αυτή τη σκηνή: τον Charlie (Shia LaBeouf) κρεμασμένο ανάποδα από μια γέφυρα στο Βουκουρέστι και την Gabi (Evan Rachel Wood) να τον πυροβολεί στο στομάχι υπό τις οδηγίες του συζύγου της Nigel (Mads Mikkelsen), σε υπερβολικά στυλιζαρισμένο slow motion. Είναι μια καταπληκτική σκηνή, όταν όμως επανέρχεται στη σωστή σειρά της στο τέλος της ταινίας, μοιάζει να χάνει την δύναμη της αφού η ιστορία δεν την έχει δικαιώσει.

Η ιστορία ξεκινά με το θάνατο της μητέρας του Charlie (Melissa Leo). Λίγο πριν πεθάνει (ή μήπως αφού έχει πεθάνει;) εκείνος της ζητά μια τελευταία συμβουλή, κάτι συγκεκριμένο για να κάνει με τη ζωή του: «Να πας στο Βουκουρέστι», του λέει. «Γιατί στο Βουκουρέστι;» «Δεν ξέρω, ακούγεται αρκετά συγκεκριμένο

Και έτσι ο Charlie παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για το Βουκουρέστι όπου ένας ακόμη θάνατος θα τον οδηγήσει κατευθείαν πάνω στην Gabi. Μόλις τη δει, θα την ερωτευτεί και θα αρχίσει να την κυνηγά σε όλη την πόλη υπό τους ήχους των M83, των Dead Mono και των Sigur Ros. Εκείνη ανταποκρίνεται αλλά, φυσικά, η ιστορία τους δεν πρόκειται να έχει καλό τέλος από τη στιγμή που θα μπλεχτεί σε αυτήν και ο γκάνγκστερ πρώην σύζυγος της.

Η ταινία γενικά έχει πολύ στυλ, πολύ τρέξιμο, πολύ ωραία μουσική, ένα άχρηστο και όχι-τόσο-αστείο side plot με τον Rupert Grint ως επίδοξο πορνοστάρ, πολύ ξύλο, πολλούς πυροβολισμούς, περισσότερο τρέξιμο, πάρα πολύ ωραία μουσική, φοβερή φωτογραφία, μια παραμυθένια voice-over αφήγηση του John Hurt και, τελικά, ακόμη περισσότερο τρέξιμο. Να, κάπως έτσι:



Οι «βιντεοκλιπίστικες» στιγμές είναι πανέμορφες και πολύ δυνατές, όταν όμως κατεβάζει ταχύτητα και προσπαθεί να συγκεντρωθεί στην πλοκή και τους χαρακτήρες κάπως αστοχεί αλλά δεν πειράζει και τόσο γιατί το περιτύλιγμα είναι τόσο διασκεδαστικό. Disclaimer: εγώ την ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο.

(Σημείωση: Την Ειρήνη θα την βρείτε στο tsim sha tsui stroll, το εξαιρετικά καλαίσθητο tumblr της)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...