Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Mini REVIEW Never Let Me Go: Κι όμως, το 2010 δεν έχει ακόμα τελειώσει.


Ταλαιπωρημένο από τα ελληνικά γραφεία διανομής, το Never Let Me Go καταφθάνει αργοπορημένο και καταϊδρωμένο στις αθηναϊκές αίθουσες, και ναι δεν τονίζω άδικα το "αθηναϊκές". Ο Mark Romanek, έπειτα από 8 χρόνια απουσίας μετά το υποτιμημένο One Hour Photo, επιστρέφει στον κινηματογράφο διασκευάζοντας την νουβέλα του Kazuo Ishiguro και παραδίδει μαθήματα μετρημένου συναισθηματισμού και παγιδευμένης ατμόσφαιρας.


Ήδη από νωρίς, η άποψη του Blog έγινε γνωστή: "Υποτιμημένο από τους κριτικούς και τις ενώσεις, τούτο το υβρίδιο επιστημονικής φαντασίας και δράματος εποχής πρέπει να έχει την προβολή που του αξίζει. Δύσκολο θέμα αλλά με ισορροπημένη προσέγγιση, το καινούριο έργο του ταλαντούχου Mark Romanek του One Hour Photo δίνει την ευκαιρία στους Keira Knightley, Carey Mulligan και Andrew Garfield να δημιουργήσουν χαρακτήρες που χαράσσονται στο μυαλό. Και σου κάνουν παράλληλα την καρδιά σμπαράλια. Εξαίσια και η μουσική επένδυση της Rachel Portman."


H ταινία έκλεψε τις εντυπώσεις και στα πρόσφατα #blogoscars, όπου ψηφίστηκε στην 8η θέση των καλύτερων ταινιών της χρονιάς. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και μην την χάσεις, ανάμεσα στα μπλοκμπαστερικά έπη που πρόκειται να κατακλύσουν τις οθόνες τις προσεχείς ημέρες.

2 σχόλια:

  1. H πρώτη ταινία που θα δω λέμε από όσες παίζουν σινεμά τώρα.
    Και αυτομάτως γίνεται η ταινία που είδα περισσότερες φορές φέτος. 4 λέμε.

    <3 carey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά η εταιρία διανομής gtp όμως. Θεσσαλονίκη προφανώς ΔΕΝ προβάλλεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...