Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Around The Globe On A Reel Τρίτη Στάση: HAWAII, τροπικά νερά και Αμερικανοί στρατιώτες

Το καλοκαίρι θα τελειώσει μόνο όταν το αφήσουμε εμείς και γι' αυτό, συνεχίζοντας το ταξίδι ανά την υφήλιο, μετά το Ρίο και το ταλαίπωρο Τόκυο, προσγειωνόμαστε στην μακρινή Hawaii, την πολιτεία των τροπικών νερών, των γιγάντιων κυμάτων του σερφ, του ιστορικού 5-0, και φυσικά, του Pearl Harbor.

Ζήσε τον έρωτά σου στην Χαβάη...


...ακόμα κι αν χρειάζεται καθημερινά να της υπενθυμίζεις την ύπαρξή σου και να την κερδίζεις πάλι από την αρχή. (50 First Dates, 2004)

...ακόμα κι αν πρέπει να τον μοιραστείς με έναν διαβόητο, εξωγήινο εγκληματία γιατί "Ohana θα πει οικογένεια, και οικογένεια θα πει ότι δεν αφήνουμε κανέναν πίσω". (Lilo & Stitch, 2002)

...ακόμα κι αν είσαι λοχαγός, η γυναίκα σου είναι λίγο πεταχτούλα, στο ρίχνει κι ένα κέρατο πού και πού, είσαι και στο Pearl Harbor την λάθος στιγμή. Τουλάχιστον, πρωταγωνιστείς σε γαμάτη ταινία. (From Here To Eternity, 1953)

...ή τουλάχιστον, κυνήγησέ την, βρε αδερφέ, και υποκρίσου ότι το έκανες απλά γιατί έτυχε να βρίσκεσαι κι εσύ στην Hawaii για επαγγελματικούς λόγους. (Punch-drunk love, 2002)

...μαζί με μια σανίδα του σερφ, τους κολλητούς σου στην παραλία, την κοπέλα σου και τον Έλβις. Oh wait... Είσαι ο Έλβις! (Blue Hawaii, 1961)

...ακόμα κι αν σε εμποδίζουν ψυχωτικοί, παρανοϊκοί τρελιάρηδες που θέλουν να σε σκοτώσουν για να αποκτήσουν αιώνια ζωή. Πφφφ. Σιγά, ο έρωτας όλα τα νικά. (A Perfect Getaway, 2009)

...παρόλο που μπορεί να στην κλέψει ο καλύτερός σου φίλος (στον Παπακαλιάτη συμβαίνουν καθημερινά τέτοια πράγματα) ή να σε εμποδίσει ένας κάποιος δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Προσωπικά, το πρώτο το βρίσκω πιο χοντρό. (Pearl Harbor, 2001)

...βασικά, ξεπέρασε τον έρωτά σου στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα κι αν πετύχεις μπροστά σου την πρώην σου με τον νυν της, μην ξεχνάς ότι υπάρχει και μια Mila Kunis κάπου εκεί γύρω που περιμένει να κάνει ενδιαφέροντα τα βράδια σου. (Forgetting Sarah Marshall, 2008)

...ακόμα κι αν για σένα ο έρωτας είναι μόνο ο πόλεμος. (Tora! Tora! Tora!, 1970)

Βέβαια, φεύγοντας πρόσεξε λίγο στο αεροπλάνο. Υπάρχει περίπτωση να καταληφθεί από επικίνδυνα, δηλητηριώδη φίδια. Συμβαίνουν και αυτά τα πράγματα, όλα από τη ζωή είναι βγαλμένα. (Snakes On A Plane, 2006)

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...