Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Photo album της εβδομάδας: Kiss Of The Damned της Xan Cassavetes

Ναι, το Kiss Of The Damned δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Και, ναι, η Xan Cassavetes δεν εφηύρε τον τροχό. Όταν, όμως, το αποτέλεσμα είναι τόσο οπτικά όμορφο και με τόσες αναφορές στον κλασικό τρόμο (κυρίως εξ Ιταλίας) των 60ς και των 70ς, τότε αξίζει να γίνει μια στάση. Προσοχή: η εμπειρία συνοδεύεται από ένα ποτήρι κατακόκκινο κρασί.


Η Xan Cassavetes, ακόμα ένα παιδί του John Cassavetes και της Gina Rowlands, παρουσίασε την ταινία της για πρώτη φορά στην εβδομάδα κριτικής της φετινής Βενετίας, όπου δεν έκλεψε ακριβώς τις εντυπώσεις. Πράγμα απόλυτα λογικό, καθώς η ταινία δεν έχει να πει κάτι ουσιαστικά καινούριο. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές βάσεις της ταινίας στο κινηματογραφικό παρελθόν αποτελούν ένα ισχυρό στοιχείο για τους λάτρεις τους είδους. Η Cassavetes δανείζεται από τον Mario Bava και τον Dario Argento, λούζει με soft ερωτισμό τα βαμπίρ της και εκμοντερνίζει το τελικό αποτέλεσμα με μια δόση hipsterness και ...κοινωνικής ανησυχίας. Όσο κι αν αντιλαμβάνεται κανείς τους περιορισμούς της ταινίας, δύσκολα μπορεί να αντισταθεί στην εθιστική της παρουσία. Όπως και στην δύναμη ενός βαμπίρ.

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, επιπλέον λόγος για την σειρά εικόνων από την ταινία που ακολουθούν. Οι έμπειροι θα ανακαλύψουν και μια αναφορά στο Opening Night, την μεγάλη κοινή ταινία του John Cassavetes και της Gina Rowlands. Για όλους, όμως, η ομορφιά θα παραμείνει εμφανής. Κάποιες φορές δεν έχει σημασία τι λες, αλλά πώς το λες. Και αυτό φαίνεται να το γνωρίζει καλά η Xan. 














2 σχόλια:

  1. εντυπωσιακές εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ένα μικρό όμορφο δημιούργημα, που δεν χαλάει κανέναν. Ειδικά αν είναι και φαν του είδους. To στυλ του είναι και το δυνατό του σημείο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...