Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

#blogoscars 2013: Blog the vote για τρίτη χρονιά!

Blogoscars: Η επόμενη πίστα! Το περιμένατε με ανυπομονησία, όπως κάθε νέα υποψηφιότητα της Meryl Streep. Αγωνιούσατε για τις λεπτομέρειες, όπως λιώνατε από την αγωνία για το φινάλε του Lincoln. Μετρούσατε τις μέρες, όπως τις ζωές του Μεσιέ Οσκάρ στο Holy Motors. Μπορείτε να ηρεμήσετε, σινεφίλ μπλόγκερς και λοιποί φίλοι, διότι το ετήσιο ραντεβού διαφωνίας με τα Όσκαρ επιστρέφει πιο αποφασισμένο από ποτέ.

Για ακόμη μία φορά, τρίτη πλέον, τα Blogoscars καλούν όλους τους φίλους του σινεμά να βοηθήσουν στην ανάδειξη των καλύτερων ταινιών του 2012. Οι συνήθεις ύποπτοι @manolis, @dark_tyler, @Rebelli0n και @dimitrisdx έχουν ήδη ξεκινήσει τις κινηματογραφικές διαφωνίες και σας προσκαλούν να συμμετέχετε στον καβγά γιατί, ας το παραδεχτούμε, κινηματογράφος χωρίς αψιμαχίες είναι Drive δίχως Ryan Gosling.

Την πρώτη χρονιά των blogoscars, τα μέλη της Ακαδημίας βράβευσαν έναν Βασιλιά που πάλευε με το τραύλισμά του. Τα 70 άτομα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία των blogoscars, όμως, αναγνώρισαν την γοητεία του Βασιλιά (ακολουθώντας το λαϊκό αίσθημα που έσκιζε ψηφοδέλτια, και όχι μόνο, στο όνομα του Colin Firth) αλλά αποφάσισαν να κάνουν την διαφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες. Μεγάλος νικητής της χρονιάς αποδείχθηκε ο Μαύρος Κύκνος του Darren Arronofsky με την Natalie Portman και την Mila Kunis, κερδίζοντας Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α’ και Β’ Γυναικείο (κάνοντας τον @dark_tyler να γλιτώνει οριακά το εγκεφαλικό). Α’ Αντρικό κέρδισε η Aυτού Yψηλότητα Colin Firth για το King’s Speech, B’ Αντρικό o Christian Bale για το The Fighter, ενώ Καλύτερο Σενάριο πήγε στον Aaron Sorkin για το The Social Network και Soundtrack στο TRON: Legacy από τους Daft Punk. [Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ]

Πέρυσι, τα blogoscars απέκτησαν επίσημο σπίτι και η συμμετοχή εκτοξεύθηκε στα 130 άτομα, με τις ψήφους να ξεπερνούν κάθε προσδοκία όσον αφορά την ποικιλομορφία τους! Στην τελική καταμέτρηση, επικράτησε το Drive του Nicolas Winding Refn με τον Ryan Gosling, κατακτώντας τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού και Soundtrack για τον Cliff Martinez, στην μεγαλύτερη καλλιτεχνική στιγμή της ταινίας μετά την βράβευσή της στις Κάννες. Α’ Γυναικείο κατέκτησε η Tilda Swinton για το We Need To Talk About Kevin, Σενάριο το Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Woody Allen, B’ Γυναικείο η Carey Mulligan για το Shame και Β’ Ανδρικό ο Christopher Plummer για το Beginners. Τα αποτελέσματα, μάλιστα, ανακοινώθηκαν σε μία φαντασμαγορική τελετή (χωρίς πυροτεχνήματα αλλά με πολύ ποτό), στο πρώτο επίσημο blogoscars πάρτυ! [Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δεύτερης χρονιάς εδώ]

Στην τρίτη τους χρονιά, φέτος, τα blogoscars είναι πιο έτοιμα από ποτέ να υψώσουν ανάστημα και να ψηφίσουν τους καλύτερους της χρονιάς, ισορροπώντας ανάμεσα στην φεστιβαλική και την mainstream πλευρά τους, την σινεφιλική και την αγνή geek προσωπικότητά τους. Και πάλι με την υποστήριξη του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και του ιστότοπου cinemag.gr, ξεκινούν νωρίτερα από τις ανακοινώσεις των Oscars, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, ακολουθώντας, όπως και πέρυσι, αυστηρό πρόγραμμα 1 βδομάδας για ψηφοφορία και ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε 4 μέρες. Οι διαδικασίες θα κλιμακωθούν στο πάρτυ του Σαββάτου, 2 Μαρτίου στο BIOS, όπου θα λάβει χώρα τόσο η ανακοίνωση της τελικής εικοσάδας αλλά και όλες οι προετοιμασίες για το hangover της επόμενης Κυριακής. Οι φετινοί κανονισμοί είναι ήδη στην διάθεσή όποιου θέλει να ριχθεί με μανία στις φετινές του best of λίστες.

Το πόστερ της φετινής διοργάνωσης, είναι από από το δημιουργικό του Tind Silkscreen, μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης, μια στιγμή τρομερής περηφάνιας. (Μινιμαλιστικά πόστερ for the win, εξάλλου.)

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρετε; Τα πράγματα παραμένουν λιτά, οπότε η ψηφοφορία θα γίνει, κατά το σύνηθες, σε επτά (7) κατηγορίες:

Ταινία της Χρονιάς

Σκηνοθεσία

Σενάριο

Α’ Αντρικός

Α’ Γυναικείος

Supporting (Β’) Αντρικός

Supporting (Β’) Γυναικείος


με 8η προαιρετική κατηγορία Soundtracks, για όσους επιθυμούν. Τους αναλυτικούς κανόνες για το πως ψηφίζουμε μπορείτε να τους δείτε στο ξεχωριστό ποστ των κανόνων. Ναι, ναι, φυσικά και υπάρχει και φέτος λίστα με τις ταινίες που είναι eligible για την ψηφοφορία, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Τα βασικά που πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι 

-οι λίστες με τις ψηφοφορίες σας αναρτούνται στα blog σας, άρα για να συμμετέχετε θα πρέπει να έχετε δικό σας blog (blogspot, wordpress, tumblr, etc) ή να συμμετέχετε ως guest στο blog κάποιου φίλου σας.

-μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή αφήνοντας ένα comment μέσω disqus στο παρόν ποστ ή στέλνοντας μας ένα email με την ένδειξη ‘blogoscars’, μέχρι 14/2 (τι ρομαντικό). Η λίστα των συμμετεχόντων θα ανανεώνεται στο τέλος του παρόντος post.

-κάθε κατηγορία στην ψηφοφορία θα ποστάρεται με συγκεκριμένη σειρά κάθε μέρα από τις 15/2 μέχρι τις 22/2 (συμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ). Ολιγοήμερο διάλειμμα το ΣΚ 23-24/2 για τα “κανονικά” Oscars (και να γκρινιάξουμε αναλόγως, όπως ορίζει η παράδοση) και επανερχόμαστε για την ανακοίνωση των νικητών και το τελικό δημόσιο ξεμάλλιασμα..

-χοντρικά eligible είναι ταινίες που έκαναν πρεμιέρα Ελλάδα με κανονική διανομή ή είχαν διεθνή κυκλοφορία σε DVD ή για νόμιμο download/streaming από 23 Φεβρουαρίου 2012 έως 15 Φεβρουαρίου 2013. ΔΕΝ πιάνονται ταινίες που βγήκαν στις αίθουσες το 2012 αλλά ήταν διαθέσιμες πολύ πριν μέσω αγοράς του dvd απο το εξωτερικό (amazon etc), φεστιβαλικές ταινίες που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες από άλλες πηγές ή διανομή και ταινίες που ψηφίστηκαν στα περσινά #blogoscars.

-spread the word! Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα πιο fun με περισσότερο κόσμο! Βάλτε την ανακοίνωση στο blog σας, το tumblr, το twitter και το facebook.

-το επίσημο hashtag της διοργάνωσης στο twitter είναι #blogoscars. Χρησιμοποιήστε το για να προωθήσετε την διοργάνωση, να κάνετε For Your Consideration στις αγαπημένες σας ταινίες και ηθοποιούς ή να ξεκατινιαστείτε για τις αγαπημένες σας ταινίες. Επίσης, βρείτε τα blogoscars στο twitter και το Facebook, για όλες τις τελευταίες πληροφορίες και τα παρασκήνια.

2 σχόλια:

  1. Εεε, αν δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος που γράφω εδώ, θα θέλαμε να δηλώσουμε συμμετοχή στα φετινά μπλογκόσκαρς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα πρόβλημα, σας καταχωρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...